7 стъпки за качествена SEO на уебсайт за онлайн магазин

Spread the love

Дори и да не сте SEO експерт, вероятно знаете, че оптимизацията за търсачки може да бъде разликата между това уебсайтът да е невидим и да е абсолютен шампион в онлайн средата. За не малко фирми SEO за онлайн магазина е основен определящ фактор за успеха им. Ето защо обясняваме 7 стъпки, които са приоритет на специалистите, за да направят качествена SEO оптимизация на онлайн магазин.

Доброто старо проучване на ключови думи

pexels george morina 4960625
Бизнес

Дори да нямате представа от детайлите, със сигурност сте чували, че вашите клиенти биха ви намерили по ключови думи. Целта на проучването на ключови думи за сайтове за онлайн магазини, е да се уверите, че вашият уеб сайт включва термините, които купувачите въвеждат, когато са готови да купят това, което можете да предложите.

SEO на страниците с продуктите в онлайн магазина 

Освен внимателното “обзавеждане на сайта” с ключови думи, които клиентите ви виждат в описанията, трябва да обърнете внимание и на SEO елементите на страницата. Ключови елементи на SEO в страниците са заглавията, описанията на продуктите, връзките между тях, снимките. 

Специално внимание на снимковия материал

Вярвате или не, така както наименувате вашите изображения, преди да ги качите на вашия сайт, ще има значение за вашата видимост. Търсачките „обхождат“ тази информация, което означава, че я преглеждат постоянно и използват данните за класиране, архивиране и за предоставяне на резултати на страници за търсене на изображения. Наименувайте изображенията си с ключови думи, когато е възможно, и включете описателни детайли като стилове и цветове.

Организирайте сайта, така че да бъде лесен за навигиране

Друг важен аспект на SEO оптимизацията за онлайн магазина  е архитектурата на сайта. Начинът, по който организирате всички страници на вашия магазин, се обозначава с този термин „архитектура“. Това е наистина важен съвет за подобряване на SEO за електронна търговия, като същевременно подобрявате потребителското изживяване на вашите потенциални клиенти.

Важното е да не се допуска проблем с организацията на сайта. Клиентът трябва много бързо да намира продуктите, които търси. Идеалната архитектура на уебсайт има ясна, логична структура за това как е организирано всичко. Това се планира предварително, но се оценява в последствие от самите клиенти, но и от алгоритмите на търсачките. 

Задължителна пригодност на онлайн магазина за мобилни устройства 

Това трябва да бъде неразделна част от всяка SEO стратегия за оптимизиране на онлайн магазина. Защо? Защото хората обичат да пазаруват от телефона си. Над 70% от поръчките в световен мащаб вече стават по телефона, така че необходимата информация за всеки продукт, който предлагате, трябва да е видима и на малкия екран на телефонното устройство.

Стратегия за изграждане на връзки (линк билдинг за онлайн магазин)

pexels freeboilergrants 7119258
SEO

Преминавайки към SEO извън страниците в сайта на онлайн магазина, обратните връзки са електроцентрала за магазините, които искат да подобрят своя ранг в търсачките. Обратните връзки са, когато един уебсайт включва връзка към друг сайт на една от неговите страници. Най-общо казано, колкото повече пъти вашият сайт е свързан с други сайтове, толкова по-добре ще бъде за вашето SEO класиране.

Редовен SEO одит на онлайн магазина

Ако вашият сайт вече е създаден и работи, има много безплатни и платени онлайн инструменти, които можете да използвате, за да извършите бърз SEO одит на онлайн магазина. Дори с безплатните версии ще можете да научите много за това как се представя уебсайтът ви. И ще си тръгнете с добра представа за най-важните неща, които можете да поправите. Ако ви трябва обаче професионална оценка, тогава трябва да се обърнете към специалисти.

Facebook Comments