Заслужава ли си да наема фирма за строеж на къща до ключ?

Spread the love

Една чудесна възможност, която ще ви спести гарантирано доста разправии, е да наемете фирма за строеж на къща до ключ.

House Key PNG Images | Vector and PSD Files | Free Download on PngtreeНе е нещо, което не знаем, но понякога това, което ни спира – са средствата и времето за търсене на коректен изпълнител на проекта. Започнете с прочита на тази статия, която ще ви е от полза, тъй като ще споделим с вас няколко добри практики при избор на професионална фирма, а също така ще ви отговорим на въпроса – колко струва строеж на къща до ключ. Прочетете, пък ако ви хареса статията, можете да я споделите. 

На първо място, основният въпрос е дали си заслужава да инвестирате в този крупен дългосрочен проект. Рационалният ум ще ви наведе на мисълта, че това не само си заслужава, а е възможно най-оптималният вариант, тъй като вашият дом ще бъде построен по индивидуален проект, без да се губи време, а в същото време вие ще можете да си вършите задачите продуктивно и резултативно. Например, когато се договорите с фирма за строеж на къща до ключ, проектът ще се ръководи от професионалисти, а майсторите ще имат организирано работно време с делегирани задачи, което намалява загубата на време. 

Също така, нещо много важно е, че когато работите със специалисти, всичко е договорено и има ясна, прозрачна комуникация, базирана на партньорски отношения. 

Колко струва строеж на къща до ключ?

Строежът на къща до ключ има индивидуална цена, защото зависи от редица фактори, например: площ/ квадратура, използвани материали, заплащане на труд, крайни срокове, инфлация. Ако става дума за малка семейна къща, то строежът й до ключ би бил със стартов финансов ресурс от 100 000 лв нагоре. Също така трябва да се има предвид и в каква валута ще се работи, за да могат да се прогнозират релевантни стойности.

При тези големи строителни проекти е важно да имате вече задалени пари – лични или чрез заем/кредит, но все пак да ги имате и да можете да разполагате с тях, защото когато има някакви сметки и разходи за плащане – трябва да се отдели време за бързо реагиране, което е възможно само ако реално има някаква финансова независимост. За ваше спокойствие може да си предвидите поне 20% отгоре от общия бюджет за непредвидени разходи. Например: 250 000 лв + 20% = 300 000 лв в тотал. Разбира се, понякога обстоятелствата не са под наш съпровод, но все пак при правилно управление на времето – всичко е възможно. 


Когато става дума за крупни проекти, които отнемат доста средства и време, е хубаво да работите с професионална строителна фирма, защото тя ще бъде вашият гарант и ще може да даде адекватна консултация. Също така, ще можете да се консултирате с фирмените служители в отдел “Финанси”, които да отделят време да ви разяснят особеностите по самия строеж на къща до ключ. Също така, на терен винаги ще има технически ръководител и мениджър, който има за цел да наблюдава, контролира и координира действията на целия екип от опитни майстори. Ето защо безспорно можем да кажем, че строежът на къща до ключ определено си заслужава и ще ви спести време и нерви.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *