Как да изберете мултифункционална лежанка

Spread the love

Фитнес лежанките са един от най-важните аксесоари за тренировки, както във фитнес салона, така и в домашна среда. За да улесним вашето търсене, ние събрахме базисните критерии, от които да започнете, когато избирате лежанки за фитнес. 

Пейка за вдигане на тежести AMILA
Пейки и лежанки

На пръв поглед лежанките са уреди, които не предлагат кой знае какво като дизайн и функционалност. Нещата обаче изобщо не стоят така. Има много и най-различни модели, като всеки има своите характеристики и особености, които го отличават и го правят приложим за фитнес салон, за домашни тренировки и т.н.

Основни критерии за избор на мултифункционална лежанка

Цена. Моделите лежанки за фитнес се предлагат на цени пригодени за различни бюджети. Има бюджетни модели, които са просто една пейка, но има и такива с екстри в дизайна, които естествено струват повече.

Функция. Мултифункционалните лежанки имтат рафтове за тежести, регулируеми седалки, като цяло отговарят на многобройни нужди за тренировка. 

Удовлетвореността на клиентите. Опитвайте преди да закупите лежанка за фитнес, да прочетете мнения на клиенти, дали моделите последователно отговарят на очакванията на потребителите и са високо оценени.

Репутация на бранда. Нашата селекция в сайта включва марки, които са проверени въз основа на техните бизнес стандарти. 

Материали. Качествените лежанки за фитнес са изработени от висококачествени материали, като тежка стомана, за оптимална издръжливост.

Допълнителните фактори за избор на мултифункционална лежанка

Стабилност. Наличието на твърда, стабилна повърхност е важно за всяко упражнение, особено за вдигане на тежести от лежанка. Потърсете лежанка, която стои здраво на пода и има гумени дръжки, за да не се движи.

Размер. Особено ако нямате достатъчно място или планирате да използвате плежанката в  домашна фитнес зала, не забравяйте да обърнете голямо внимание на размерите. Ако сте по-високи от 180 см, ще искате да се уверите, че пейката е достатъчно дълга и удобна за вас.

Обхват на движение. Друго важно съображение е типът пейка, от който се нуждаете. Докато плоските лежанки тип пейка са чудесни за упражнения за коремни мускули и лежанка, регулируемите модели позволяват по-разнообразни тренировки. Мултифункционалните включват и двете. 

Аксесоари и приставки. Докато повечето лежанки са точно това – просто пейки – някои включват също стойки за щанги, подложки за лакти и удължители за поставяне на краката. Със сигурност това са моделите лежанки с мултифункционално предназначение.

Пейка за коремни преси Pegasus® HCLT
Пейки и лежанки

Лесна употреба. Някои лежанки са по-лесни за регулиране от други. Не забравяйте да прочетете отзивите на клиентите, за да намерите таква лежката, която изисква минимални усилия за преместване и регулиране. Ако обаче имате претенции лежанката да е само за вас, сложна и недостъпна за други ползватели, тогава можете да търсите по-комплициран модел.

Лежанките са основна част от оборудването за домашна фитнес зала или за класическия фитнес салон, като ви позволяват да изпълнявате безброй упражнения – със и без тежести. Въпреки че изборът на пейка може да бъде огромен, добрата новина е, че има опция, която да отговаря на почти всеки бюджет.

Уверени сме, че като използвате критериите, които зададохме като ръководство, ще намерите мултифункционална лежанка за тренировка, която най-добре отговаря на вашите нужди от упражнения.

Facebook Comments