Лост и лежанка за начинаещи

Spread the love

Когато един начинаещ влезе във фитнес салон и започне да тренира, първите неща, с които ще се сблъска, ще види как хората тренират с лост от лежанка. Съвсем естествено е да прояви интерес към вдигането на тежести от лежанка. Ето още важни неща по темата, които ще свършат работа на много начинаещи фитнес играчи. 

Izvit lost s rezba

Има толкова много начини да използвате лост, тежести и лежанка. Намирането на правилната програма за вас означава да се концентрирате върху всичките си движения и наистина да разберете още в началото, в кои области да работите.

Едно от основните предимства на притежаването на лежанка е, че тя  ви позволява да се движите свободно и естествено, като същевременно ви осигуряват необходимата подкрепа, необходима за избраните от вас упражнения с лостове, на които са окачени тежести..

Това означава, че можете да се съсредоточите върху пълното разтягане на мускулите при всяко повторение, за да извлечете максимума от всяко повторение и да напреднете бързо.

Упражнение с лост върху хоризонтална лежанка

Страхотно за работа за гърди е вдигането от лежанка. Просто поставяте на лоста преценените тежести. Настройвате лежанката, така че да ви е удобно, легнете, но се уверете, че краката ви са здраво стъпили на пода. Когато щангата е в ръцете ви, тя трябва да е точно над очната линия.  Първите тренировки ги правете с инструктор, който да ви следи.

Упражнения от седнало положение

Такива упражнения са фантастични за изграждане на вашите бицепси и са лесни за правене във фитнес. Вземете няколко дъмбели и седнете на пейката за тежести. Бедрата трябва да са под ъгъл от 45 градуса спрямо тялото ви. Спуснете дясната си ръка и я натиснете във вътрешността на десния си крак, така че да се заключи на място. Свийте ръката си нагоре и след това я спуснете обратно надолу.  Отново с инструктор правите серии и повторения под надзор.

Упражнения от седнало положение с вертикална настройка на лежанката

Това са чудесни упражнения насочени към горната част на гърдите ви, както и за изграждане на мускули. Трябва да сте сигурни, че пейката е под ъгъл от 45 градуса, като седалката е под ъгъл от 90 градуса спрямо пейката. Това ще ви позволи да се облегнете добре  и да повдигнете тежък лост, без да се плъзгате от края на пейката.

Още упражнения с лежанка и лост за начинаещи
Lost za svobodni tejesti 120 sm

Лежанки са изключително гъвкави уреди във фитнеса, които чудесно се съчетават не само с лост, но и с гири, дъмбели, с различни тежести.  Според различните упражнения има значение дали имате плоска или регулируема пейка за тежести, защото именно тя осигурява това разнообразие. Реално върху тях начинаещите могат да правят намаляващи лицеви опори, хиперекстензии за долната част на гърба, български клек, вдигания за трицепси.

Лежанка за тежести може да ви помогне да получите по-добра сило тренировка. Някои пейки са плоски, а други са изправени, като тесни столове с високи, подплатени облегалки. Други са регулируеми, така че можете да ги плъзгате в наклонена позиция.

Лостовете са различни по тегло и са предназначени за поставяне на тежести, които в последствие да тренирате от лежанка. Използвайте началните тренировки, за да навлезете в играта постепенно и под надзора на

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.